10 AIR BALANG DI JAMUAN HARI RAYA EMKAY GROUP,CYBERJAYA

Jamuan Hari Raya Emkay Group.

Wisma Mustapha Kamal,Cyberjaya

12 Julai 2018.

Kali ini katering air balang BYJuicylicious diberi peluang dan kepercayaan oleh EMKAY Group untuk serve air balang kepada 1000 tetamu.

Sound familiar dengan Emkay Group?Ya betul!Inilah syarikat ternama di Malaysia dalam bidang hartanah.Sudah banyak rumah dibina oleh company tersebut.Reputasi yang amat hebat!

Untuk tetamu seramai ini,kami display 6 air balang.Ruang kiosk minuman agak terhad untuk letak 10 balang sekaligus.Jamuan hari raya ini berkonsepkan pelbagai kiosk makanan termasuklah air balang.

Menu air balang adalah jus durian belanda,jagung,kedondong asam boi,soya dan teh ais cincau.

Paling hot sudah tentu jus durian belanda!Sekejap saja dah habis dan ditopup untuk pusingan kedua.

Alhamdulillah air balang mencukupi untuk semua yang hadir.Terima kasih kerana menempah air balang dengan kami.

Jumpa lagi di next event.

Untuk tempahan boleh hubungi 0178471972 .

Advertisements

3 FAKTOR JUAL AIR SOYA TEPI JALAN MAMPU RAIH UNTUNG BERGANDA

MAHU RESIPI TERBAIK KATERING AIR BALANG DAN MULAKAN BISNES AIR BALANG SECARA SEPENUH MASA ATAU SEPARUH MASA? KLIK SINI.

https://bit.ly/2CyNkbT

………………….

Sedap bukan main lagi korang ya bila dapat minum air soya yang fresh dan terbaik dari ladang.Sekali sedut pun boleh habis kalau dah suka sangat minum air soya sama ada sejuk atau panas.Nikmat!

Sebab itu kita lihat ramai yang jual air soya di tepi jalan.Dah korang jugak yang suka beli maka peniaga air soya laaagiiii suka jual kat korang.

Untung sangat ke jual air soya ni?

Mari kita lihat 3 faktor mengapa Jual Air Soya tepi jalan mampu untung berganda.

#1 Modal Kacang Soya Yang Rendah

1 kg kacang soya ketika ini dijual RM4-5.Ikut harga pasaran di tempat anda.Untuk lebih murah,beli di pasar borong.

Dengan 1 kg kacang soya tersebut anda boleh dapat air soya 1 balang apabila dicampurkan dengan ais batu.

#2 Digemari Semua Peringkat Masyarakat

Tua,muda miskin dan kaya suka minum air soya.Duduk di kampung atau kota metropolitan memang tipulah kalau tak pernah minum air soya.

Atau korang rasa orang ada-ada ni pandai minum kopi Starbuck jer?

So bila peminat air soya ni ramai,jualan air soya akan terus steady dan mantap.

#3. Air Soya Air Yang Evergreen

Lama dah kot kewujudan air soya di bumi Malaysia ni.

Sekarang trend air balang ada musim.Sedang hot di pasaran adalah air teh cincau.Rewind masa ke belakang sikit adalah musim air jagung menjadi glamer.Undur lagi masa,kita akan ingat pernah muncul ais kopi,ice blended.

Semua air tu akan datang dan pergi.Kitaran kegemilangan air tu dalam 2-3 tahun, kemudian lenyap macam tu saja.Thanos punya angkara maybe.

Tapi air soya tetap ada.Setia menanti pelanggan di tepi jalan.Tak ada musim.Kekal relevan sepanjang zaman.Evergreen dari zaman Pop Yeh-Yeh hingga generasi sekarang yang minat main Tik Tok.

Jadi jika anda berhajat mahu berniaga tetapi inginkan bisnes yang tak gunakan banyak modal,tapi untung berganda boleh cuba niaga air soya.

Tapi pastikan air soya yang anda jual itu sedap dan layak dijual.Barulah air soya anda akan laris.

Untuk dapatkan resipi air soya yang bestseller dan powerful klik link di bawah.

https://bit.ly/2CyNkbT

AIR BALANG KENDURI KAHWIN

19667872_467374990321798_493121789715243456_o20160806_131724-120160806_12254120160806_13192920160806_125322

AIR BALANG KENDURI KAHWIN…Bandar Baru Bangi.

Baru-Baru ini kami telah mendapat tempahan air balang kenduri kahwin untuk 1 majlis di Bandar Baru Bangi,Selangor.Menurut bapa pengantin perempuan, tetamu yang dijemput untuk meraikan majlis tersebut dalam anggaran 1000 orang.Promosi Air balang kenduri kahwin daripada kami berjaya menarik minat beliau untuk memeriahkan hari bahagia anaknya.

Setelah berbincang,pakej air balang kahwin 3 balang menjadi pilihan iaitu air balang durian belanda, milo dan jagung kaww.Bermula dari jam 11 pagi para tetamu mulai hadir. Air Balang Kenduri kahwin kami mulai diserbu oleh tetamu terutama kanak-kanak.Mereka begitu teruja melihat air milo dalam balang.Hinggakan berulang kali menceduk air milo untuk diminum.

Air balang kenduri kahwin yang lain seperti jagung dan durian belanda juga turut menjadi tumpuan.Ramai yang memuji air balang kenduri kahwin yang kami sediakan sangat sedap.Alhamdulillah dan terima kasih kami ucapkan.

Menjelang jam 3 petang,ketiga-tiga air balang kenduri kahwin kami licin dan habis.Air jagung habis lebih awal lagi.Tuan rumah amat berpuas hati dan memuji servis air balang kenduri kahwin yang kami offer.

Next job…Air balang kenduri kahwin untuk majlis open house hari raya.

 

Untuk tempahan pakej air balang kenduri kahwin,sila whatsapp 0178471972.

 

 

 

AIR BALANG KENDURI

36416523_642608562798439_6519169762965061632_n36434284_642608432798452_1950457546623942656_n36440756_642608319465130_5592653555241582592_n36450729_642608366131792_552716150161539072_n36476762_642608639465098_7873387696016588800_n36490780_642608516131777_6543396496660758528_n36533211_642608609465101_4615683207050821632_n
NAK BUAT JAMUAN RAYA?
.
.
KENDURI KAHWIN?
.
.
ADA MAJLIS KESYUKURAN DOA SELAMAT/AKIKAH?
.
.
ATAU APA SAJA EVENT…
.
.
AIR BALANG KAMI KAN ADA!
.
.
Dok hidang air sirap pun tetamu jemu juga…kawan tu sebelum ni dah la kembong minum sirap di 5 buah open house.Rumah hang pun air sama?
.
.
Atau air berkarbonat… manis sangat pun tak bagus!Taking care lah kesihatan orang yang anda sayang.
.
.
Jadi kami di ByJuicyLicious OFFER AIR BALANG UNTUK MAJLIS ANDA!Jus buah dan macam-macam air ada!Kompem sedap dan terangkat…
.
.
Kami OFFER 27JENIS AIR BALANG seperti:

1.Durian belanda
2.Jagung
3.Mangga
4.Teh ais cincau.
5.Lemon soda
6.Kedondong asam boi
7.Tembikai
8.Honey dew
9.Carrot susu
10.Sunquick rose
11.Soya
12.Jambu batu
13.Nenas madu
14.Bandung cincau
15.Dragon fruit
16.Tembikai laici
17.Epal asam boi
18.Kiwi
19.Nescafe ais kaww
20.Coklat
21.Kelapa
22.Blue hawaii
23.Milo
24.Teh o laici
25.Laici
26.Keladi
27.Ribena

Dan lain-lain mengikut permintaan …
.
.
Tuan rumah boleh fokus 100% layan tetamu jer…Tak penat badan dok ulang alik bancuh air di dapur setiap kali tetamu datang.Serah job buat air tu pada kami.
.
.
PAKEJ PERKHIDMATAN AIR BALANG KENDURI seperti berikut:

PAKEJ A (RM300)
-3 AIR BALANG
-300 TETAMU ++

PAKEJ B (RM460)
-5 AIR BALANG
-500 TETAMU ++

PAKEJ C (RM890)
-10 AIR BALANG
-1000 TETAMU ++
-PERCUMA TEH TARIK/TEH O/NESCAFE

PAKEJ D (RM120)
-1 AIR BALANG
-100 TETAMU
-TERHAD UNTUK KAWASAN KAJANG/PUTRAJAYA/BANGI/SEMENYIH SAHAJA
.
.
Pakej Dah termasuk DISKAUN tu ya!Habis saja offer kami akan UP lagi harga.
.
.
Kami menerima tempahan air balang untuk setiap Sabtu dan Ahad.Hujung minggu adalah hari kenduri kendara sedunia.Jadi booking kami awal-awal sebelum terlambat.
.
.
Kawasan operasi kami ketika ini hanya di Lembah Klang dan Pahang sahaja iaitu di :

LEMBAH KLANG
————————–

1.K.LUMPUR
2.PUTRAJAYA
3.SHAH ALAM
4.KAJANG
5.BANGI
6.SEMENYIH
7.HULU LANGAT
8.NILAI
9.DENGKIL
10.PUCHONG/SERI KEMBANGAN

PAHANG
———————–
1.JENGKA
2.TEMERLOH
3.MENTAKAB
4.MARAN
5.PEKAN
.
.
Buat tempahan SEKARANG untuk “lock” tarikh majlis anda.Kita bincang.
.
.
Untuk pertanyaan lanjut atau tempahan boleh whatsapp 0178471972.

Atau tekan link di bawah utk order.

https://bit.ly/2Kv5y55

Jualan Air Balang Di Sabah Sold Out!

Ya betul…

Asalkan buat sampai jadi.

Lokasi walau di mana pun di Malaysia ni bukan menjadi halangan.Sebab itu origin latar belakang pembeli Ebook Bisnes Air Balang datang from everywhere.Terlatest adalah urang Sabah,Kota Marudu.

Dia baru beli ebook dan tak tunggu lama selepas tu terus berniaga.Itu pun katanya baru mencuba 1 jenis resipi sahaja untuk test power.Hasilnya not bad at all.Dah licin!

Good job boss!

Jadi jangan tunggu bulan ramadan untuk mulakan bisnes air balang.Sekarang pun boleh.Warm up dulu kasi panas.Mana yang terkurang,sempat lagi adjust.Kena tau beza di antara penceduk air balang dengan gayung mandi.Takkanlah itu pun kau nak tanya abang juga,kan?hihi…

Untuk beli ebook Bisnes Air Balang ( sementara harga masih belum naik) boleh klik di link di bawah:

atau whatsapp 0178471972

http://bit.ly/2CyNkbT

Teh Ais Balang Viral

Teh ais pun boleh viral sekarang ni.Teh ais cincau,teh peng,teh ais madu lah dan macam-macam lagi nama.

Siapa sangka siapa menduga teh ais yang biasanya kita hidangkan dalam cawan, kini dijual dalam balang air pasar malam.

Macam biasa apabila sesuatu produk itu sedang meletop,ramai yang jadi usahawan teh ais balang.

Jual teh ais sejenis saja pun dah cukup untuk buat side income.Rezeki, ye dak?

Apa pun saya melihat kewujudan teh ais balang ini sebagai satu perkembangan yang positif.Saingan yang sihat untuk jus air balang yang lain.Lebih banyak pilihan kepada pembeli, itu lebih bagus.

Tetapi berapa lama pula jangka hayat teh ais balang viral ini akan bertahan dalam pasaran?

Selaku Nostradamus Air Balang, jangkaan saya adalah 2 tahun.Paling lama 3 tahun ia akan hot dan jadi terkenal sebelum perlahan-lahan jadi bisnes ini akan sunyi sepi.

Contohnya dah banyak seperti bisnes air kopi jalanan,air jambu,ice blended dan lain-lain.

Lumrah alam bisnes viral begini,cepat naik time turun nanti pun laju juga.

Pepatah orang Russia pernah berkata “rebut peluang sementara ia masih hot!”Jadi teruskanlah meramaikan dan menjadi peniaga teh ais balang di tepi jalan.Huhuhu…

Atau pun tambah knowledge resipi air balang terpowerr dengan klik di sini.

https://bit.ly/2CyNkbT

Dan of course lah resipi air teh viral sama macam peniaga lain jual tu ada dalam ebook ini.

Tempahan Air Jagung

 

Siap untuk customer pick up!

180-200 botol air jagung sehari untuk event di K.L.Plus minus event tu berlangsung dalam 8-9 hari jugak.Mau tak menangkap pinggang kami nak siapkan order macam ni. Apa pun dah settle semua.

Lepas ni dapat rehat sekejap je utk betulkan urat yg bersimpuh dan mana-mana otot yang krem. Sebab next order utk November is coming…is coming!