Tulis Tangan Kiri

Ais Kiub Banyak-Banyak Mana Nak Simpan?

1 Comment

pic google

Cooler Box (pic google)

Stok ais kiub boleh simpan di dalam bekas di atas.Cooler box atau  ice box ini paling sesuai digunakan jika nak berniaga air di pasar ramadan atau pun pasar malam.Itu pun kalau anda berhajat untuk menyimpan sendiri stok ais kiub. Kadang-kadang lori ais ni cover delivery banyak tempat. Semua tempat yang ada orang jual air brader lori tu sampai.Kemain besar tanggungjawab dan peranan brader ais dalam kehidupan kita. Jadi tak boleh bergantung sepenuhnya kepada abang-abang lori ais untuk deliver ais kiub bila time kritikal atau ais habis.

Cooler box ada saiz kecil, sedang dan paling besar. Jangan susah-susah cari jenama mahal macam ‘coleman’ tu.Gunakan cooler box pesen ni pun dah cukup bagus, tahan lasak..dan lebih murah. Harganya lebih kurang 100-120RM (saiz sederhana 50 liter). Atau pun anda beli sahaja yang saiz sedikit kecil (35 liter) daripada di atas, dengan harga RM80-90.(Tapi ini harga tahun lepas…tahun ni punya harga sila cek di kedai paling dekat dengan anda).

 Ais yang diletak di dalam box ini juga sangat lambat cair dan boleh tahan sehingga 5 jam.. Power, bukan?

banner bab300x250

One thought on “Ais Kiub Banyak-Banyak Mana Nak Simpan?

  1. Pingback: Tulis Tangan Kiri | Tong Ais : Part 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s