Tulis Tangan Kiri


Leave a comment

Tempahan Air Jagung

 

Siap untuk customer pick up!

180-200 botol air jagung sehari untuk event di K.L.Plus minus event tu berlangsung dalam 8-9 hari jugak.Mau tak menangkap pinggang kami nak siapkan order macam ni. Apa pun dah settle semua.

Lepas ni dapat rehat sekejap je utk betulkan urat yg bersimpuh dan mana-mana otot yang krem. Sebab next order utk November is coming…is coming!

Advertisements


Leave a comment

Setengah Jam Jerr Air Balang Dah Habiss Di Pesta Tanglung , Kepong K.Lumpur?WOW!!

 

LOKASI:Masjid Amaniah Kepong

TArikh: 7 Okt 2017

Masa: 8.00 pm

Kali ini kami memenuhi tempahan 2 air balang daripada Hajah Mah Lee untuk Pesta Tanglung di Masjid Amaniah Kepong.Jus durian belanda dan mata kucing menjadi pilihan Puan Hajah.Memang mercik la jawabnya! Kena dengan selera saudara- saudari cina muslim yg datang masa tu.Pukul 8 pm masa mula2 bancuh air balang pun dah ramai yang beratur dan minta kami cedukkan air.Setengah jam kemudian habisss..Mana yang tak sempat rasa tu …kesian la.Ramai sangat!Next time kena order lebih la gitu.

Sudah tentu jus durian belanda yg habis paling awal..kemudian air mata kucing.Bila 2 air balang yang powerr ni dah habis, barulah tetamu yang datang beralih minum air sirap kat hujung meja.

Terima kasih pada Hajah Mah Lee dan semua tetamu.

—————————————————————–

-Untuk tempahan katering air balang bulan Nov dan Dis 2017, dibuka sekarang!

-Open order untuk sabtu dan ahad sahaja (hujung minggu).

-Mulai okt 2017, minima order 3 balang utk area K.lumpur, Putrajaya, bangi, semenyih dan kajang.

-Harga Promosi :RM100 per balang

-Whatsapp ke 0178471972 atau pm inbox.


Leave a comment

Katering Air Balang

 

IMG-20160803-WA0073

20160803_112223-120160803_112259-120160803_14541620160803_112357

 

Puasa pun belum, dah nak sembang pasal hari raya?

Tapi ni story last year.Throwback Jamuan Aidilifitri 2016..Elok saja bazar ramadan berakhir, trend jamuan hari raya di opis-opis pula.Jadi Air balang JuicyLicious pun tak duduk diam.Kami bersama-sama memeriahkan majlis jamuan sempena aidilifitri di Putrajaya.

Menu air buah yang direquest adalah jus durian belanda,tembikai dan mango.Pilihan yang bijak untuk sejukkan tekak dengan jus buah yang 100% pure.

Well…seperti dijangka air rare iaitu jus durian belanda habis dulu!

Nak booking katering air balang JuicyLicious awal-awal untuk jamuan korang lepas raya nanti boleh whatsapp or pm tepi.

Atau kalau nak belajar buat resipi air balang sepower abang pun boleh, klik laju-laju link di bawah.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php…


Leave a comment

Bisnes Air Kopi RM5 Di Bulan Ramadan

IMG-20160905-WA0000

Cuba kau buka mata luas-luas, ada berapa kanopi atau stall kopi hipster tepi jalan yang masih dibuka hingga sekarang?

Kalau dulu satu kawasan kejiranan yang sekangkang semut pun akan ada 3 stall kopi tepi jalan. Atau lagi hebat sampai 5 stall selang 50 meter. Tiba-tiba bisnes begini jadi trend dan tular.Semua orang mahu bergelar usahawan kopi ais.

Sekarang trend tersebut hampir mati. Setuju?

Sebab itu ada pembeli Ebook Bisnes Air Balang terdiri daripada ex-usahawan kopi ais. Apabila perniagaan kopi jalanan mulai merosot,akhirnya mereka terpaksa beralih kepada bisnes air balang.Mana yang masih kental saja akan terus bertahan.

Boleh tak modified atau gabungkan bisnes air kopi kepada air balang?

Sudah tentu boleh!Daripada kau tak tahu nak buat apa dengan stok serbuk kopi yang masih tinggi bukit dalam stor ada baiknya digunakan.

 

 

 

Beli balang air 2-3 unit. Jangan kedekut sangat nak keluar modal beli balang air yang tak sampai 500 hinggit tu.(Korang spend 1-5K untuk beli peralatan dan modal bisnes air kopi lagi banyak, ye dak?).

Kemudian bancuhlah dalam balang green tea,kopi,coklat dan segala bagai perisa kopi korang tu.Packaging pula terpulang nak bungkus ikat mati, tepi atau gunakan packaging ala bisnes air kopi dulu.Sekurang-kurangnya stokdan packaging air kopi tersebut akan habis separuh bila ramadan berakhir.

Mungkin tak semua air kopi (dalam balang) akan laku kalau korang masih jual RM5 sebungkus. Kaji balik harga tu sesuai ke tidak.Ikut harga market air balang.Dan untuk hasil yang lebih hebat,gabungkan dengan resipi air balang yang lebih hot daripada orang lain jual.

 


Leave a comment

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

 

Cerita ramadan tahun 2016..

Brader-brader ni borong habiss buah tembikai sampai 2 troli penuh.Sebelah kaunter lagi pun ada geng dia dengan 3 troli buah yang sama.

Abang dapat beli setakat 10 biji tembikai je.Saki baki yang diorang tak nak dah (atau troli dah overload).

Nak jual jus buah tembikai ye bang?Sama la kite…

Oh..gambor tak clear sebab tangan parkinson hari tu.

 

 


Leave a comment

KATERING AIR BALANG

Selain daripada jual air dalam botol dan balang, Abam JuicyLicious juga buat katering air balang untuk kenduri kahwin, tahlil dan doa selamat atau majlis kesyukuran sebab kau baru bersunat sekali lagi.

Suka hati kau lah nak order 3,5 atau 10 balang air yang power-power untuk tetamu minum…Macam jus buah naga,jus durian belanda dan jus mango dan air jagung dalam gambar di bawah.

Eh,eh…Caliph Buskers pun ada tu.

4 balang jus buah sold out pukul 2.00 pm.Air sirap yang disediakan percuma,orang tak pandang pun.

Kau pun mesti bosan minum air sirap je bila datang kenduri orang,kan?

p.s:Thanks to Big Boss JenamaSendiri.com, Doc Amin Abdullah kerana memilih katering air balang JuicyLicious untuk event ini!

 

 

 

 

 

http://www.bisnesairbalang.com/

 


Leave a comment

Ebook Jus Durian Belanda 2017

http://www.bisnesairbalang

Alhamdulillah,mac 2017 saya telah selesai update ebook Bisnes Air Balang.Seperti yang dijanjikan,siap kemaskini harga ebook baru adalah RM80…bukan lagi Rm60 macam tahun lepas.Siapa yang sempat beli harga lama kira beruntung sebab ebook tu dah powerr..Dan of course la versi baru bertambah power lagi dengan 15 resipi kesemuanya.

Lama saya tak sentuh tentang jus durian belanda dalam blog ini.Walaupun setiap tahun penjual jus durian belanda akan bertambah tapi don’t worry at all.Saingan jual air macam tu la.Teruskan secara konsisten jual jus durian belanda.Dalam ebook bisnes air balang ,saya telah kongsi resipi jus durian belanda tersebut dari awal hingga akhir.Di bulan ramadan ,tak ramai yang jual jus durian belanda..jadi orang ramai akan serbu gerai anda.itu pun kalau anda follow resipi jus durian belanda yang saya share tu betul-betul.

Tip daripada saya, jangan buang masa cari real buah durian belanda yang kadang-kadang saja dijual di pasaraya atau pasar.Belum tentu buah tersebut elok dan boleh digunakan untuk buat jus.Sebab buah durian belanda ni cepat buruk dan jadi masam.Bila jadi begitu,tak ada cara lain…buangkan saja buah tu!Sayangkan?beli buah mahal-mahal tapi tak dapat digunakan.

Untuk tip dan detail boleh baca ebook jus durian belanda.?ebook bonus yang sangat bernilai dalam ebook Bisnes Air Balang.