Tulis Tangan Kiri


Leave a comment

AIR BALANG KENDURI KAHWIN

19667872_467374990321798_493121789715243456_o20160806_131724-120160806_12254120160806_13192920160806_125322

AIR BALANG KENDURI KAHWIN…Bandar Baru Bangi.

Baru-Baru ini kami telah mendapat tempahan air balang kenduri kahwin untuk 1 majlis di Bandar Baru Bangi,Selangor.Menurut bapa pengantin perempuan, tetamu yang dijemput untuk meraikan majlis tersebut dalam anggaran 1000 orang.Promosi Air balang kenduri kahwin daripada kami berjaya menarik minat beliau untuk memeriahkan hari bahagia anaknya.

Setelah berbincang,pakej air balang kahwin 3 balang menjadi pilihan iaitu air balang durian belanda, milo dan jagung kaww.Bermula dari jam 11 pagi para tetamu mulai hadir. Air Balang Kenduri kahwin kami mulai diserbu oleh tetamu terutama kanak-kanak.Mereka begitu teruja melihat air milo dalam balang.Hinggakan berulang kali menceduk air milo untuk diminum.

Air balang kenduri kahwin yang lain seperti jagung dan durian belanda juga turut menjadi tumpuan.Ramai yang memuji air balang kenduri kahwin yang kami sediakan sangat sedap.Alhamdulillah dan terima kasih kami ucapkan.

Menjelang jam 3 petang,ketiga-tiga air balang kenduri kahwin kami licin dan habis.Air jagung habis lebih awal lagi.Tuan rumah amat berpuas hati dan memuji servis air balang kenduri kahwin yang kami offer.

Next job…Air balang kenduri kahwin untuk majlis open house hari raya.

 

Untuk tempahan pakej air balang kenduri kahwin,sila whatsapp 0178471972.

 

 

 

Advertisements


Leave a comment

Teh Ais Balang Viral Part 1

Thai-Iced-Milk-Tea

 

Teh ais pun boleh viral sekarang ni.

Siapa sangka siapa menduga teh ais yang biasanya kita hidangkan dalam cawan, kini dijual dalam balang air pasar malam.Macam biasa apabila sesuatu produk itu sedang meletop,ramai yang jadi usahawan teh ais balang segera.Jual teh ais sejenis saja pun dah cukup untuk buat side income.Rezeki, ye dak?

Apa pun saya melihat kewujudan teh ais balang ini sebagai satu perkembangan yang positif.Saingan yang sihat untuk jus air balang yang lain.Lebih banyak pilihan kepada pembeli, itu lebih bagus.

Tetapi berapa lama pula jangka hayat teh ais balang viral ini akan bertahan dalam pasaran?Selaku Nostradamus Air Balang, jangkaan saya adalah 2 tahun.Paling lama 3 tahun ia akan jadi terkenal sebelum perlahan-lahan jadi sunyi sepi.Contohnya dah banyak seperti bisnes air kopi jalanan,air jambu,ice blended dan lain-lain.

Pepatah orang Russia pernah berkata “rebut peluang sementara ia masih hot!”Jadi teruskanlah meramaikan dan menjadi peniaga teh ais balang di tepi jalan.Huhuhu…

Atau pun tambah knowledge resipi jus terpowerr dengan klik di sini.

 

 

 

 


Leave a comment

Tempahan Air Jagung

 

Siap untuk customer pick up!

180-200 botol air jagung sehari untuk event di K.L.Plus minus event tu berlangsung dalam 8-9 hari jugak.Mau tak menangkap pinggang kami nak siapkan order macam ni. Apa pun dah settle semua.

Lepas ni dapat rehat sekejap je utk betulkan urat yg bersimpuh dan mana-mana otot yang krem. Sebab next order utk November is coming…is coming!


Leave a comment

Setengah Jam Jerr Air Balang Dah Habiss Di Pesta Tanglung , Kepong K.Lumpur?WOW!!

 

LOKASI:Masjid Amaniah Kepong

TArikh: 7 Okt 2017

Masa: 8.00 pm

Kali ini kami memenuhi tempahan 2 air balang daripada Hajah Mah Lee untuk Pesta Tanglung di Masjid Amaniah Kepong.Jus durian belanda dan mata kucing menjadi pilihan Puan Hajah.Memang mercik la jawabnya! Kena dengan selera saudara- saudari cina muslim yg datang masa tu.Pukul 8 pm masa mula2 bancuh air balang pun dah ramai yang beratur dan minta kami cedukkan air.Setengah jam kemudian habisss..Mana yang tak sempat rasa tu …kesian la.Ramai sangat!Next time kena order lebih la gitu.

Sudah tentu jus durian belanda yg habis paling awal..kemudian air mata kucing.Bila 2 air balang yang powerr ni dah habis, barulah tetamu yang datang beralih minum air sirap kat hujung meja.

Terima kasih pada Hajah Mah Lee dan semua tetamu.

—————————————————————–

-Untuk tempahan katering air balang bulan Nov dan Dis 2017, dibuka sekarang!

-Open order untuk sabtu dan ahad sahaja (hujung minggu).

-Mulai okt 2017, minima order 3 balang utk area K.lumpur, Putrajaya, bangi, semenyih dan kajang.

-Harga Promosi :RM100 per balang

-Whatsapp ke 0178471972 atau pm inbox.


Leave a comment

Katering Air Balang

 

IMG-20160803-WA0073

20160803_112223-120160803_112259-120160803_14541620160803_112357

 

Puasa pun belum, dah nak sembang pasal hari raya?

Tapi ni story last year.Throwback Jamuan Aidilifitri 2016..Elok saja bazar ramadan berakhir, trend jamuan hari raya di opis-opis pula.Jadi Air balang JuicyLicious pun tak duduk diam.Kami bersama-sama memeriahkan majlis jamuan sempena aidilifitri di Putrajaya.

Menu air buah yang direquest adalah jus durian belanda,tembikai dan mango.Pilihan yang bijak untuk sejukkan tekak dengan jus buah yang 100% pure.

Well…seperti dijangka air rare iaitu jus durian belanda habis dulu!

Nak booking katering air balang JuicyLicious awal-awal untuk jamuan korang lepas raya nanti boleh whatsapp or pm tepi.

Atau kalau nak belajar buat resipi air balang sepower abang pun boleh, klik laju-laju link di bawah.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php…


Leave a comment

Bisnes Air Kopi RM5 Di Bulan Ramadan

IMG-20160905-WA0000

Cuba kau buka mata luas-luas, ada berapa kanopi atau stall kopi hipster tepi jalan yang masih dibuka hingga sekarang?

Kalau dulu satu kawasan kejiranan yang sekangkang semut pun akan ada 3 stall kopi tepi jalan. Atau lagi hebat sampai 5 stall selang 50 meter. Tiba-tiba bisnes begini jadi trend dan tular.Semua orang mahu bergelar usahawan kopi ais.

Sekarang trend tersebut hampir mati. Setuju?

Sebab itu ada pembeli Ebook Bisnes Air Balang terdiri daripada ex-usahawan kopi ais. Apabila perniagaan kopi jalanan mulai merosot,akhirnya mereka terpaksa beralih kepada bisnes air balang.Mana yang masih kental saja akan terus bertahan.

Boleh tak modified atau gabungkan bisnes air kopi kepada air balang?

Sudah tentu boleh!Daripada kau tak tahu nak buat apa dengan stok serbuk kopi yang masih tinggi bukit dalam stor ada baiknya digunakan.

 

 

 

Beli balang air 2-3 unit. Jangan kedekut sangat nak keluar modal beli balang air yang tak sampai 500 hinggit tu.(Korang spend 1-5K untuk beli peralatan dan modal bisnes air kopi lagi banyak, ye dak?).

Kemudian bancuhlah dalam balang green tea,kopi,coklat dan segala bagai perisa kopi korang tu.Packaging pula terpulang nak bungkus ikat mati, tepi atau gunakan packaging ala bisnes air kopi dulu.Sekurang-kurangnya stokdan packaging air kopi tersebut akan habis separuh bila ramadan berakhir.

Mungkin tak semua air kopi (dalam balang) akan laku kalau korang masih jual RM5 sebungkus. Kaji balik harga tu sesuai ke tidak.Ikut harga market air balang.Dan untuk hasil yang lebih hebat,gabungkan dengan resipi air balang yang lebih hot daripada orang lain jual.

 


Leave a comment

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

 

Cerita ramadan tahun 2016..

Brader-brader ni borong habiss buah tembikai sampai 2 troli penuh.Sebelah kaunter lagi pun ada geng dia dengan 3 troli buah yang sama.

Abang dapat beli setakat 10 biji tembikai je.Saki baki yang diorang tak nak dah (atau troli dah overload).

Nak jual jus buah tembikai ye bang?Sama la kite…

Oh..gambor tak clear sebab tangan parkinson hari tu.