Tulis Tangan Kiri


Leave a comment

Setengah Jam Jerr Air Balang Dah Habiss Di Pesta Tanglung , Kepong K.Lumpur?WOW!!

 

LOKASI:Masjid Amaniah Kepong

TArikh: 7 Okt 2017

Masa: 8.00 pm

Kali ini kami memenuhi tempahan 2 air balang daripada Hajah Mah Lee untuk Pesta Tanglung di Masjid Amaniah Kepong.Jus durian belanda dan mata kucing menjadi pilihan Puan Hajah.Memang mercik la jawabnya! Kena dengan selera saudara- saudari cina muslim yg datang masa tu.Pukul 8 pm masa mula2 bancuh air balang pun dah ramai yang beratur dan minta kami cedukkan air.Setengah jam kemudian habisss..Mana yang tak sempat rasa tu …kesian la.Ramai sangat!Next time kena order lebih la gitu.

Sudah tentu jus durian belanda yg habis paling awal..kemudian air mata kucing.Bila 2 air balang yang powerr ni dah habis, barulah tetamu yang datang beralih minum air sirap kat hujung meja.

Terima kasih pada Hajah Mah Lee dan semua tetamu.

—————————————————————–

-Untuk tempahan katering air balang bulan Nov dan Dis 2017, dibuka sekarang!

-Open order untuk sabtu dan ahad sahaja (hujung minggu).

-Mulai okt 2017, minima order 3 balang utk area K.lumpur, Putrajaya, bangi, semenyih dan kajang.

-Harga Promosi :RM100 per balang

-Whatsapp ke 0178471972 atau pm inbox.

Advertisements


Leave a comment

HABISSLAH!…Tak Sampai 3 Jam Air Jagung Peniaga Pasar Malam Ini SOLD OUT!

 

Lintas langsung dari pasar malam Subang…

Alhamdulillah cuaca hari ni cantik dan tak hujan.Jadi sales air balang pun laju macam air mengalir.Rezeki, rezeki..Syukur!

Air jagung yang pekat, sedap n powerrr kompom la licin dulu.Dalam 3 jam semua sudah clear.Kena terjah dengan orang Subang hari ni.

Terima kasih kepada puan Nawwar Nasrul yang terus setia dapatkan dan repeat order pati air jagung dari kami.

Untuk try order pati air jagung whatsapp 0178471972..Kualiti pati air jagung terbaik.

Tiada minima order.Pm laju-laju sekarang!


Leave a comment

PATI AIR JAGUNG KAWW UNTUK PENIAGA PASAR MALAM

 

Hari ini kami selesai delivery 4 botol pati air jagung 5 liter ke kastemer tetap yang berniaga di pasar malam area lembah klang.Apa yang specialnya, dengan kami tak ada minima botol per order atau harga pakej mahal-mahal.Kalau kau nak order 1 botol dulu pun boleh, sebab kami faham korang nak test power n try kaww atau tak pati air jagung ni.

Well daripada feedback yang dah ambik pati jagung ni regularly,rasa dia sama kaww dengan pati jagung yang dah established di pasaran skg.Paling penting pati air jagung ini masih dijaga kualiti , kepekatan, likat dan kesedapannya. So air jagung ni gerenti cepat sold out!

Supaya kau tak tertanya-tanya mana boleh dapat pati air jagung kaww ini, kat bawah kami bagi info:

-Pati air jagung kaww: RM55 :5 liter
-Sesuai untuk peniaga air balang dan pasar malam
-Pick up area :Tesco Kajang
-Delivery ke Semenanjung Malaysia, Sabah n Sarawak dikenakan cas penghantaran
-Order /whatsapp ke 0178471972
-Sukatan , tip dan bancuhan yang tepat dan kaww akan diajar sebaik confirm order.


Leave a comment

Begini Caranya Peniaga Pasar Malam Ini Jual Air Jagung Yang Sedap,Pekat,melekat hingga SOLD OUT!

 

 

Wahai Citizen of Subang!

Lepas ni u all dah tak perlu risau atau kempunan bila nak minum air jagung yang sedap dan POWERRR.Tak payah pergi jauh-jauh lagi…sebab air jagung tu dah mulai dijual pasar-pasar malam area Subang oleh seorang usahawan pasar malam…From Kajang now in Subang.

Terima kasih kerana setiap minggu konsisten mendapatkan pati air jagung juicylicious direct daripada kami.Hujan-hujan pun tetap sold out air jagung tu…tahniah!

Selain itu beliau yang turut menjual beberapa jenis air balang lagi yang juga mantop2…macam jus nenas, teh ais kaww dan tembikai.Mau kecur air liur tu kan tengok jus nenas…

Jom serbu gerai air balang ni!

============================================
-Pati air jagung pekat,likat dalam botol 5 liter

-Tiada minimum order-1 botol pun boleh (Self Pick up di Kajang sahaja).

-Untuk Order Whatsapp ke 0178471972(mizan)

 

 


Leave a comment

Katering Air Balang

 

IMG-20160803-WA0073

20160803_112223-120160803_112259-120160803_14541620160803_112357

 

Puasa pun belum, dah nak sembang pasal hari raya?

Tapi ni story last year.Throwback Jamuan Aidilifitri 2016..Elok saja bazar ramadan berakhir, trend jamuan hari raya di opis-opis pula.Jadi Air balang JuicyLicious pun tak duduk diam.Kami bersama-sama memeriahkan majlis jamuan sempena aidilifitri di Putrajaya.

Menu air buah yang direquest adalah jus durian belanda,tembikai dan mango.Pilihan yang bijak untuk sejukkan tekak dengan jus buah yang 100% pure.

Well…seperti dijangka air rare iaitu jus durian belanda habis dulu!

Nak booking katering air balang JuicyLicious awal-awal untuk jamuan korang lepas raya nanti boleh whatsapp or pm tepi.

Atau kalau nak belajar buat resipi air balang sepower abang pun boleh, klik laju-laju link di bawah.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php…


Leave a comment

Apabila Badai Bertemu Awan.

Exif_JPEG_420

Angin bayu waktu sepoi-sepoi bahasa membelai pipi memang sedap dan mengasyikkan.Kalau kau berambut rebonding, boleh nampak rambut kau terbuai-buai beralun.Macam iklan syampu.

Tapi apabila badai bertemu awan hujan dan bertiup dengan kuasa penuh,silap-silap semuanya akan terbang dan binasa.Macam kanopi ini.

Kuat mana kanopi tersebut dipasak,diikat atau disokong ia tetap rebah dilanda angin.Just like that..Jadi kain kanopi yang dah koyak rabak kena tolak tepi.Total lost.

Tapi besi dan tiang kanopi yang belum patah riuk masih ada gunanya.Dismantle mana yang boleh diselamatkan dan simpan untuk hari akan datang.(Atau kalau kau biarkan macam tu saja,tak sampai 5 minit bangla besi buruk akan kutip).

 

At least bila badai mengganas lagi,back up besi dan tiang kanopi dah ready dan bisnes air balang anda tidak tergendala.Tak semestinya kena beli kanopi tiap kali rosak.Tak sempat kot nak berkejar ke kedai hardware lagi bila anda sedang sedap berniaga di bazar ramadan tu.

Oh ya!

Kalau takut dilanda angin,jangan berniaga air balang! Kikiki..

 

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=11533_59

 


Leave a comment

Bisnes Air Kopi RM5 Di Bulan Ramadan

IMG-20160905-WA0000

Cuba kau buka mata luas-luas, ada berapa kanopi atau stall kopi hipster tepi jalan yang masih dibuka hingga sekarang?

Kalau dulu satu kawasan kejiranan yang sekangkang semut pun akan ada 3 stall kopi tepi jalan. Atau lagi hebat sampai 5 stall selang 50 meter. Tiba-tiba bisnes begini jadi trend dan tular.Semua orang mahu bergelar usahawan kopi ais.

Sekarang trend tersebut hampir mati. Setuju?

Sebab itu ada pembeli Ebook Bisnes Air Balang terdiri daripada ex-usahawan kopi ais. Apabila perniagaan kopi jalanan mulai merosot,akhirnya mereka terpaksa beralih kepada bisnes air balang.Mana yang masih kental saja akan terus bertahan.

Boleh tak modified atau gabungkan bisnes air kopi kepada air balang?

Sudah tentu boleh!Daripada kau tak tahu nak buat apa dengan stok serbuk kopi yang masih tinggi bukit dalam stor ada baiknya digunakan.

 

 

 

Beli balang air 2-3 unit. Jangan kedekut sangat nak keluar modal beli balang air yang tak sampai 500 hinggit tu.(Korang spend 1-5K untuk beli peralatan dan modal bisnes air kopi lagi banyak, ye dak?).

Kemudian bancuhlah dalam balang green tea,kopi,coklat dan segala bagai perisa kopi korang tu.Packaging pula terpulang nak bungkus ikat mati, tepi atau gunakan packaging ala bisnes air kopi dulu.Sekurang-kurangnya stokdan packaging air kopi tersebut akan habis separuh bila ramadan berakhir.

Mungkin tak semua air kopi (dalam balang) akan laku kalau korang masih jual RM5 sebungkus. Kaji balik harga tu sesuai ke tidak.Ikut harga market air balang.Dan untuk hasil yang lebih hebat,gabungkan dengan resipi air balang yang lebih hot daripada orang lain jual.