Tulis Tangan Kiri

Bateri Kereta Untuk Nyalakan Lampu Gerai Pasar Malam?

Leave a comment

Ada soalan tentang bateri kereta lagi rupanya…Ingatkan bila saya dah tulis 1-2 post tentang lampu n bateri dah cukup selama ni.Tapi tak apa,saya akan cerita lagi sekali.Versi pendek dan mantop gitu.

Okeh.

Bateri kereta terpakai memang boleh guna untuk nyalakan lampu time niaga pasar malam.Tak kanlah kita nak guna cahaya bulan atau ihsan lampu jalan yang tak cukup terang tu.Kena guna lampu.Sekarang elok pakai lampu bulat daripada lampu kalimantang yang panjang tu.Sebiji pun cukup.Lagi bagus 2,3 biji mentol.
Kalau kau start on lampu tu pukul 7 malam,berapa lama bateri tu boleh berfungsi?Bateri tak kong ke tiba-tiba?

At least sampai kau katup gerai pukul 10-11 malam lampu masih terang dan bateri tetap bertahan.Tapi make sure siang tu kau dah cas penuh bateri kereta.Setakat artikel ni ditulis belum ada lagi gajet atau teknologi dicipta yang fungsinya seperti powerbank untuk bateri kereta terpakai.Apek kedai bateri jugak yang power hal ehwal cas mengecas bateri.Jangan lupa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s