Tulis Tangan Kiri

Bayaran Tapak Bazar Ramadan 2016

3 Comments

Saya baru saja pergi ambil borang tapak bazar ramadan di Majlis Daerah beberapa hari lepas.Minggu depan hari Jumaat kena hantar semula borang tu.Selepas siap isi detail semua yang diminta. Untuk tapak bazar ramadan 10 x 10 , saya perlu bayar rm255.Lokasi bazar ramadan tersebut bukan berada di kawasan bandar yang terletak di luar bandar. Senang cerita, luar KL dan Selangor. Mahal atau murah?

Pada saya tak mahal pun.Kalau dicongak, ia ibarat kita bayar sewa tapak niaga bazar ramadan tersebut hanya RM8.50 sehari.Murah la tu kan?

Apa pun jika ingin dibandingkan dengan kawasan bandar, saya ambil contoh (Kajang) tahun 2015 bayaran tapak bazar ramadan boleh pergi hingga RM700.Tapi jika lokasi bazar tersebut hot, pejam mata bayar saja lah.Tahun ni belum tau lagi kena berapa.

Untuk yang first time nak berniaga jangan berkira sangat tentang bayaran tapak tu.200 hinggit ke 700 hinggit ke, sales sehari saja pun dah boleh cover bayaran tapak bazar ramadan tu.Insyaallah.

 

klik sini untuk belajar resipi air buah:-

http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=11533_59

 

3 thoughts on “Bayaran Tapak Bazar Ramadan 2016

  1. salam bang, tahun ni first saya nak try meniaga air balang kt bazar ramadhan. sy xde knowledge sgt psl ni. tp saya ade pertanyaan, sbg abg yg sudah otai, boleh x bg guideline kt saya. boleh bg emel abg utk sy panjangkn ptanyaan?

  2. assalamualaikum , boleh saya tau tuan jual ape di bazar ramadhan nanti , , pihak kami ingin membuat shooting jika tidak keberatan , , (email akan diberitau kelak) diminta balas disini , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s