Tulis Tangan Kiri

Air Balang Kalau Tak Habis Apa Nak Buat?

Leave a comment

2 Soalan daripada pengirim emel dan pembeli ebook.

Kalau air balang tak habis selepas niaga terutamanya masa puasa apa nak buat? Boleh tak simpan air tu dan jual semula hari esok?

Soalan ni dah pernah jawab.Ada dalam web ni juga.Boleh selak artikel belakang-belakang.Tapi tak mengapa saya jawab sekali lagi.Kalau style saya, selepas dah bagi free pada orang yang berdekatan dan masih ada banyak lagi baki air tu saya buangkan saja dalam longkang.Mudah.

Tapi bang, kalau kita simpan semula lagi bagus la.Air yang tak habis tu kita buat aiskrim Malaysia, dadih, agar-agar(boleh ke?).Kreatif , inovatif dan jimat.

 

banner bab468x60

Ok dik…cara berfikir tu bagus.Tapi kalau adik jual 10 balang air,semua tu separuh tak habis,larat ke adik nak buat dadih,aiskrim bagai tu? Dah penat-penat niaga siang tadi pun belum hilang dah nak masuk dapur lagi buat dadih daripada air yang tak habis tu.Bayangkan semua jenis air tu adik nak simpan semula dan transform jadi aiskrim dan dadih, muat ye peti sejuk adik?Kalau peti sejuk besar atau ada chiller boleh la.

Habis tu camne bang?

Air yang tak habis tu buang.Kalau larat minum sampai kembung silakan.Lepas tu esok adik cek mengapa 10 jenis air yang adik jual tu tak habis.Mesti ada yang kurang.Tak sedap ke.Terbubuh garam dan ajinomoto ke dalam tu.Jadi daripada adik habis masa dan tenaga, buat air tu sampai sedap.Barulah habis hari-hari macam abang jual.Masalah jualan air tak habis pun tiada lagi..Kan, adik?

 

Nak belajar buat air sedap dan gerenti habis klik link ni sekarang. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s