Tulis Tangan Kiri

Air Balang Vs Air Buah Blend Part 2

Leave a comment

Soalan pop kuiz: air balang vs air buah blend mana lagi untung?

Kalau dikaji betul-betul, air buah blend lagi untung.Sebabnya kau jimat tang ais batu.Sekarang ni harga air batu dah serupa harga minyak petrol pulak, makin naik harga saja.Jadi kalau buat jus buah blend ni tak kiralah time pasar malam atau pasar ramadan, kita dapat jimat banyak.Sebab guna ais batu sikit sangat.

Bayangkan cup 22oz tu.Tak pernah tengok ke?…Cup yang paling tinggi dalam kaum keluarga cup air.Setinggi-tinggi cup tu peniaga jus buah tu letak ais sampai separuh.Lepas tu baru dia tuang jus buah yang dia blend tadi sampai penuh.Nampak macam banyak kan…tapi bila kau minum,sedut 4 kali terus habis.Tinggal ketulan ais batu saja…So penjual jus buah blend boleh buat untung senang-senang gitu.

banner bab728x90

Tapi bukan semua buah boleh diblend.Sebab itu aku tengok peniaga air pasar malam yang aku cerita tempoh hari tu masih jual air balang walau dah buat air buah blend.

Mengapa dia tak jual semua sekali air blend?

Sebabnya ada air yang tak boleh atau tak perlu blend tapi orang tetap cari.Macam air milo,air jagung, teh bunga,air mata kucing. Cuba test blend teh bunga, jadi tak air teh bunga blend atau air mata kucing blend?Jenuh jugak tu nak dapatkan jus mata kucing tu. Aku rasa la…

 

klik sini untuk buat air mata kucing powerrrr! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s