Tulis Tangan Kiri

Jangan Percaya Bulat-Bulat Cakap Penganjur Pasar Ramadan

Leave a comment

Tahun lepas berlaku sedikit kontroversi. 2 bulan nak puasa satu banner besar dipasang di simpang 3. Selalunya di situlah segala banner dinaikkan. Dari hebahan majlis sunathon beramai-ramai, kenduri-kendara hinggalah ke pinjaman mampu pinjam tak mampu bayar along.

Kali ni banner yang naik adalah mengenai tapak bazar ramadan yang akan dibuka oleh pihak lain tak jauh dari tapak berniaga sedia ada sekarang. Semua orang tak setuju. Dah la tapak bazar baru yang dicadangkan tu masuk ke dalam sikit.Tak berapa strategik seperti tapak sediakala. Masing-masing enggan pindah ke situ. Saya pun sama. Rasa tak sedap hati tengok port yang dicadangkan tu.

banner bab728x90

Tapi saya call dulu penganjur dan bertanya dah berapa ramai peniaga yang daftar.Wakil penganjur pun explain berapa yuran sorang kena bayar dan masa saya call tu dah 5 orang hantar borang. Yang lain-lain tanya melalui telefon ramai tak terkata. Dia pesan pada saya register awal nanti penuh tak dapat masuk.

Akhirnya start awal puasa sampai habis ramadan, saya dan peniaga-peniaga lama di situ berniaga di tapak biasa.Tapak yang dah bertahun-tahun. Dan kali ini bertambah ramai peniaga.Tapak pasar ramadan baru tu langsung tak dibuka dari awal ramadan sampai hujung syawal. Maybe sebab sebenarnya tak ada orang yang nak berniaga di situ.

So kalaulah tahun ni tuan-tuan dan puan-puan baru nak berniaga, sila jangan percaya sepenuhnya cakap penganjur ni. Rugi bayar yuran, tapak bazar pulak tak best dan akan ada masalah nanti. Trust your heart dan kaji dulu tahun-tahun lepas ok ke tak tapak bazar di situ.

Klik di sini untuk beli ebook bisnes air balang di bazar ramadan! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s