Tulis Tangan Kiri

Jual Air Balang: Siri 1

Leave a comment

JUS KEDONDONG ASAM BOI

Ramadan adalah bulan di mana munculnya peniaga-peniaga baru mencuba berniaga. Yang paling ramai sekali peniaga air balang. Mungkin sebab mudah berniaga air balang ni kot…tapi iya ke senang jual air?Try dulu baru tau.

Tahun lepas situasi di pasar ramadan di tempat saya bertambah meriah. Makin ramai yang berniaga, saingan jual air juga bertambah. Kiri kanan depan belakang raaaaamaaaiiii saaaaaangaaaat yang jual air. Kita tak boleh halang. Pasaran kan  bebas, jadi jual la apa saja selagi tak salah di sisi undang-undang.

Tapi ada sorang pakcik tu lain macam sikit peel dia. Awalnya dia berniaga dadih. Maybe tak berapa laku dia tukar jual air balang the next day. Ada 4 balang air kalau tak silap. Hari-hari dia tukar jual jenis air. Nampak air dia tak laku tapi air orang lain laju dia pun tiru. Sampai satu tahap dia hantar pekerja dia datang ke gerai saya untuk mengintip . Spy persis James Bond tu pun beli air kedondong asam boi(air paling laris dijual 3 tahun berturut-turut) dan cuba korek rahsia.

banner bab728x90

Macam-macam dia tanya. Resipi, beli kat mana buah kedondong tu, camne nak buat air tu tapi saya dah pesan pada pekerja saya jangan layan.Kalau nak tau try belajar buat sendiri. Tak ada jalan pintas. Akhirnya dia pun boleh survive jual air tu sampai habis puasa walau tak habis licin macam air balang yang saya jual.  Tapi resipi air kedondong asam boi tetap selamat sampai sekarang dan gagal diciplak oleh pakcik itu.

 Sekarang resipi air kedondong asam boi dah saya jadikan ebook. Sesiapa pun boleh beli (termasuk pakcik itu kalau dia tau).Klik sini kalau nak beli dan belajar buat ebook kedondong asam boi yang gerenti paling cepat habis dijual di pasar ramadan!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s