Tulis Tangan Kiri

Berniaga Di Pasar Tani Lagi Best Dari Pasar Malam

Leave a comment

Ya betul.

Banyak sebenarnya kelebihan berniaga di pasar tani kalau nak dibuat perbandingan dengan pasar malam. Kalau diberi peluang oleh FAMA, anytime anywhere saya sanggup pergi berniaga pasar tani. Ceruk kampung atau sehulu mana pun pasar tani tu tak kisah (heh,…harap-harap orang FAMA baca blog ni dan bagi tapak kekal terus-amin). Sebab jual di pasar tani much more worth it. Masyuk.

Bayangkanlah di pasar tani putrajaya, berapa ramai yang jual air.Berbelas-belas balang.Tapi air special saya tetap habis. Pasar tani Putrajaya ni beza sikit dengan tempat lain. Kalau tempat lain pukul 4-5 pun orang dah ramai datang,Putrajaya bila dah nak malam, start senja masuk maghrib dan waktu selepas itu barulah orang ramai serbu.

2015 belum start menjelajah pasar tani lagi.Tak ada masa nak ke FAMA Shah Alam uruskan birokrasi mohon tapak. Minta tapak pasar tani promosi pun leceh sebenarnya ya tuan-tuan..(Ekceli benda yang mudah tapi disusah-susahkan). Belum tentu lagi kita datang jauh-jauh boleh dapat tapak pasar tani. Kena reject balik macam tu je la kau. Tapi feeling bila dah dapat tapak yang diminta tu happy tak terkata. Rasa macam baru lulus akad nikah depan kadi…Pheww!

Nantilah…bila ada masa lagi saya sambung.

Babai.

Jual jus macam ni, anyone?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s