Tulis Tangan Kiri

Berniaga Di Karnival Atau Tapak Ekspo

Leave a comment

Berbaloi tak kalau kita peniaga baru nak terjah berniaga di mana-mana tapak karnival atau ekspo?Sekarang kan banyak pameran, karnival dan ekspo yang dianjurkan hampir tiap minggu.Itu belum dicampur big event seperti Hari Belia, Karnival Usahawan, MAHA, Jom Heboh dan lain-lain.Tengok promosi je pun dah sedap…Karnival ini akan dihadiri 10 ribu pengunjung..Ekspo itu bakal dirasmikan oleh VVIP.

Bayar tapak saja dah berapa.Untuk sewa tapak 10 x 10 kaki mesti ribu-ribu ringgit.Bukan lama pun niaga kat situ.Paling lama pun 3 hari. Boleh cover ke bayar tapak kalau kita setakat jual air soya? rasanya tak kot.Thats why untuk newbie kalau boleh jangan cepat tergoda nak join event-event besar ni.Never!

Berniaga di tempat biasa sudah.Pasar tani atau pasar malam punya sales pun dah power.Di situ kita dah tau untung boleh pergi banyak mana.Kalau rugi pun semua masih dalam kawalan sebab bayaran tapak murah.

Kalau rasa teringin juga masuk karnival, masih boleh.Tapi masuk ekpo pada skala yang lebih kecil.Seperti karnival surau(ada surau yang aktif rajin buat karnival berniaga-untuk tambah duit tabung surau).At least rugi tak banyak,untung tetap ada.

Klik sini untuk belajar buat air soya pekat melekat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s