Tulis Tangan Kiri

Pembiayaan Mikro-i Bazar Ramadan 2014

Leave a comment

“Pembiayaan Mikro-i Bazar Ramadan 2014 merupakan pembiayaan tanpa faedah dengan kelulusan pinjaman sehingga RM3,000,”-sumber berita google.

Secara ringkasnya apa yang saya faham loan ni untuk bantu peniaga pasar ramadan berniaga.Cara bayar sebanyak 2 kali. Perlu ke mohon loan ni untuk berniaga?Sebenarnya boleh saja mohon.Jumlah 3k tu pun tak banyak mana.Kalau first time berniaga, banyak benda perlu dibeli.Modal beli peralatan saja dah berapa. Bayar tapak pasar ramadan pun bukannya murah.So at least loan tu boleh beli macam-macam.Tak termasuk beli baju melayu, songkok baru atau tudung bawal.

Tapi kena pastikan boleh bayar bayar loan tu. Mampu ke tidak bayar balik pinjaman tersebut dalam masa yang singkat. Boleh ke untung meniaga pasar ramadan nanti cover balik duit loan tu?kalau rasa yakin boleh untung banyak, teruskan saja.

 

Klik sini untuk untung banyak dengan jual air di bulan puasa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s