Tulis Tangan Kiri

Air Balang Yang Tak Habis Nak Buat Apa?

Leave a comment

Ini soalan emel yang saya terima daripada seorang pembeli ebook. Dia nak berniaga tapi tak tahu selok belok berniaga langsung. Tahun ni dia nekad nak try jual air di pasar ramadan. Semangat nak mencuba macam  tu kita kena respek. So dia beli ebook saya then sehari kemudian dia tanya soalan. Berderet-deret punya soalan, tapi tak ada hal semua saya jawab.

Antara soalan dia yang menarik perhatian saya seperti di tajuk posting ” Air balang yang tak habis nak buat apa?… Boleh ke simpan dalam peti sejuk, esok jual semula?”

So saya share di sini ok…

Kalau air balang yang dijual tu habis, dah buat promosi potongan harga gila-gila contoh 3 bungkus RM1 pun tak jalan juga, senang saja sedekah pada peniaga sebelah menyebelah. Simpan dalam peti sejuk paling kuat pun masa sahur masih boleh minum lagi air tu.Tapi kalau nak jual semula, TAK BOLEH dah…Terlalu lama. Jus tu dah tak fresh.Dah tak rasa jus nanti.Cuma rasa manis air gula.Kalau pelanggan sakit perut lagi la kita susah, kan?

Andainya banyak sangat air balang yang tak habis, sedekah air pun dah buat, tak ada cara lain selain buang saja semua air tu ke dalam longkang.Itu bukan rezeki kita untuk hari itu. Try esok pula. Kena sabar.Orait?

Klik sini untuk belajar buat air yang confirm laku di bulan puasa!  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s