Tulis Tangan Kiri

Air Tebu Dalam Botol

Leave a comment

Lately makin banyak emel dan komen supplier tebu masuk dalam blog ni. Semuanya nak cari market dan buyers untuk bulan puasa nanti. Bagus la tu dan teruskan promosi servis tebu anda di sini. bukan kena bayar apa-apa pun. Cuma untuk makluman semua, saya tak jual air tebu. Dah lama dah.

Tapi saya ingin berkongsi, sebenarnya jual air tebu masih ada cara mudah. Tak semestinya perlu bawa mesin tebu yang berat setiap kali berniaga. Sekarang dah boleh jual air tebu dalam botol mineral. 500 ml dan 250 ml kalau tak silap. Saya baru jumpa seorang peniaga air tebu yang pasarkan air tebu dia di dalam botol mineral baru-baru ini. Bila minum, rasanya masih fresh dan sama seperti air tebu orang lain. Saya dah rasa. Air tebu itu perlu diletakkan di dalam bekas ais kiub untuk rasa yang segar. Tanpa pengawet.

Kekurangan menjual air tebu di dalam botol mineral ini tetap ada. Selalunya mereka tak ada banner, gambar, poster atau apa-apa tulisan yang mempromosikan air tebu dalam botol berkenaan. So macam mana orang nak tau di situ ada jual air tebu?  Orang tak perasan. Buat banner tak sampai RM50 saja bang. Buat banner besar lori treler pun tak apa. Jangan kedekut.

Klik sini untuk belajar buat  8 balang jus pasar malam. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s