Tulis Tangan Kiri

Jus Kedondong Asam Boi

Leave a comment

 Kalau ikutkan jus yang paling laju habis ramadan 2012 adalah jus kedondong asam boi. Jus ni sebenarnya tak ada dalam list pun masa nak jual. Kebetulan semasa tengah  cari stok buah, terpandang buah kedondong yang telah dipek di sebuah pasaraya. So saya beli dan balik rumah cuba buat jus. Blend sendiri. Bila minum jus kedondong asam boi tu tak sedap.Rasa kelat semacam. Apa yang tak kena ni?

Then try buat jus kedondong asam boi tu kali ke 2 (hari lain)… boleh minum la…tapi saya rasa belum sempurna. Rasa biasa-biasa saja. Kali ke 3 try baru menjadi!Masam kedondong +asam boi+ manis gula berjaya diseimbangkan.Hasilnya sedap!Ikut piawai tekak saya sendiri dan orang-orang terdekat.

Dan bila hari pertama jus kedondong asam boi dijual, ramai yang suka!Orang perempuan suka minum yang ada masam + manis kan?Lambat datang habis licin. Tinggal ais kiub yang dah mencair pun customer tu minta juga bungkuskan. Dia tengah mengandung.Mengidam la kot..So kena sengetkan balang dan try harder menceduk tu…Tapi saya kasi free la kat dia..Takpe.

banner bab728x90

Resipi dan jus kedondong asam boi ni tak ada dalam ebook yang saya tulis.Menulis ebook ni kerja susah.Nak kena ambil gambar/video then edit pun makan masa panjang. Harga ebook pun konfem dinaikkan kalau ada jus kedondong asam boi ni. So biar saya simpan untuk diri sendiri saja ya. Berapa biji buah kedondong untuk satu balang besar tu-saya simpan dalam buku nota saja.

So siapa yang nak berniaga tahun ni boleh cuba jual jus kedondong asam boi.Try la banyak kali.Cuba sendiri.Try harder!

Klik sini untuk resipi jus buah bazar ramadan versi 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s