Tulis Tangan Kiri

Tapak Pasar Ramadan Kajang 2013 Dah Boleh Mohon

1 Comment

12 hari lagi untuk berpuasa. Sekejap saja tu. Di Kajang ni start minggu lepas dah nampak banyak banner pasar ramadan yang bakal dibuka oleh penganjur. Dah mohon ke?Jangan jadi slow ye tuan-tuan. Sekarang bukan lagi masa untuk fikir ramadan nanti nak jual apa. Bab produk jualan tu patutnya sebulan lepas lagi dah tau. Dah muktamad dulu-dulu..Not now.

Untuk yang first time nak berniaga di area Kajang, meh aku kasi satu tip. Memandangkan di daerah hulu langat ni luas, pilihan lokasi nak berniaga tu banyak. Tempat-tempat glamer seperti pasar ramadan PKNS Bangi, Semenyih atau Prima Saujana  Kajang  tu, jangan pilih ok! Aku tau situ paling ramai orang. Paling meriah.Tapi better avoid pasar-pasar ramadan yang besar-besar begini. Di situ sepak terajang derasnya lain macam. Kau perlu jadi sekuat Superman yang sekarang dah pandai pakai seluar kecik sebelah dalam untuk terus bertahan.

Sebabnya simple.Modal newbie ni biasanya kecil.Bajet tu cukup-cukup saja.Tak terlawan dengan peniaga-peniaga lama.Yang ada modal tinggi gunung. So untuk lebih selamat, pilih pasar ramadan yang tak besar sangat.Cari pasar ramadan yang tiap-tiap tahun memang dah wujud.Selalu orang datang. Jangan tamak dan over expectation. Pelan-pelan kayuh, sampai juga kan?

Klik sini untuk Tip & Pemilihan lokasi pasar ramadan yang lebih detail.

One thought on “Tapak Pasar Ramadan Kajang 2013 Dah Boleh Mohon

  1. betulke Kajang dh diharamkan pasar malam?
    seperti banner kat jln reko?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s