Tulis Tangan Kiri

The Ending Of Air Soya Most Wanted

Leave a comment

Tajuk di atas jika diconvertkan ke dalam bahasa melayu tinggi ialah ‘Berakhirnya Air Soya Yang Paling Didambakan’…tapi tak sedapkan?Macam tajuk lagu sendu retis Malaysia je.Atau seperti terjemahan ke laut subtitle dvd movie cetak rompak original copy. Tak apa, salahkan google translate.Salahkan juga saya yang paling last belek kamus Oxford ialah 14 tahun yang lalu. Nevermind.

Air soya dan saya memang ada Love-Hate Relationship.Yang paling cepat habis jual dulu tiap-tiap kali berniaga di bulan puasa adalah Cik Air Soya.Tiap-tiap hari begitu.KPI beliau amat konsisten. Jus -jus dalam balang lain jeles bukan main.Tapi tak pernah berjaya menjadi pemenang pertandingan tak rasmi jus mana habis dulu. Balik-balik balang cik air soya yang licin dulu. Alih-alih cik air soya yang digrab awal-awal. Siapa yang tak cemburu?Air soya memang cempien.

Melahirkan air soya menjadi juara dalam komuniti air bukan kerja mudah. Ini bukan kerja senang seperti membela burung terkukur. Bagi dedak, bagi minum,tunggu sampai burung pandai bertutur.Kena lebih banyak bersabar daripada itu. Pernah pada satu ketika saya give up!Saya bosan dan terlalu penat.Saya fed up nak perah berkilo-kilo air soya…Dan ketika itulah saya fikir riwayat cik air soya sampai di situ saja!No more air soya…Tak jual!

Tapi makcik-makcik,abang-abang dan kakak-kakak yang selalu  beli air soya pada saya merayu-rayu juga suruh jual. Anak yang baru first time belajar puasa nak minum la, isteri muda mengidam la…serta macam-macam lagi tektik pujuk rayu. Jadi dah 4 tahun saya tewas dengan pujukan rayu pembeli tegar air soya ni…Dan mungkin juga untuk puasa kali ini air soya akan tetap jadi the most wanted.Belum the end lagi. Seperti dulu-dulu …

Nak resipi air soya yang sedap dan mantopp? klik sini sekarang!.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s