Tulis Tangan Kiri

Jus Tembikai, Herbalife dan Kakak Itu

2 Comments

 ‘Bro…jus ni bukan guna kordial kan?’ curiosity tinggi seorang pemuda berkaca mata.Dia teragak-agak antara nak beli atau tidak. Baju t-shirt putihnya ada logo herbalife.Di pintu Kereta myvi hitamnya juga tertera jelas gambar shake herbalife perisa strawberi.Mungkin dia pengguna produk herbalife level supervisor ke atas.Saya agak.

‘tak guna kordial bro…blend homemade.Try jus tembikai ni..memang terasa tembikai.. Manis!’ Saya harap dia faham apa yang saya cuba sampaikan.

‘Aaa..oklah…i teraiii, bagi 1 bungkus besar…’pemuda herbalife itu setuju untuk mencuba. RM2 bertukar tangan.Sekeping kad kecil turut dihulur pada saya.

‘Kalo rasa nak minum shake, call me bro!’ promote pemuda herbalife berkaca mata itu tak agak-agak.

Dia membunyikan hon myvinya dan melambai tangan sebelum pergi.Saya tak babai semula.Sebab di belakang saya tiba-tiba muncul kakak indon pekerja part time dari gerai     air kelapa Abang Farid yang telah babai awal-awal. Siap buat mexican wave berkali-kali.

banner bab728x90

‘Encem sekali..seperti vokalis Wali Band!’bisik kakak indon itu sendiri.

Masalah berat ni.Kakak indon itu telah kerasukan hantu pocong insut di bulan puasa.Di siang hari.Bertobatlah kak!Ingat sikit pada Wak Parman yang sepi dan anak-anak di tanah jawa tu.

‘Idah!…Idah!…mau kerja ka tak mau?’Jerit Abang Farid selang 3 gerai dari sini.

‘Iya…iya…sayya datanggg!’ Kakak indon itu mencicit-cicit lari kembali ke gerainya untuk terus sambung mencari rejeki.

Klik sini kalau nak tahu teknik blend air tembikai merah yang maintain sedap  dan manis.

 

2 thoughts on “Jus Tembikai, Herbalife dan Kakak Itu

  1. assalamualaikum…bagus semua sharing dari blog en.mixzan ni….sremua ilmu berguna…thanksss…moga dilimpahi rezeki lagi…bila baca kekadang rasa dah mcm boleh buat novel pulak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s