Tulis Tangan Kiri

Bateri Kereta Terpakai Untuk Niaga Pasar Malam

Leave a comment

Mana nak beli bateri kereta seken/terpakai ni?

Bengkel kereta pun ada jual tapi mahal sikit. Mahal melampau pun ada kalau kita tak hati-hati dan pergi main beli saja di bengkel-bengkel yang kita tak kenal. Untuk lagi mudah, elok beli direct di kedai yang khusus menjual bateri kereta.Maknanya di kedai itu dia jual bateri sahaja. Tak ada jual spot rim, spare part atau belacan.

Di Kajang ada satu kedai bateri kereta terpakai yang reasonable. Kedai tu berhadapan dengan stesen minyak Esso (sekarang tengah renovate jadi Petron). Stesen minyak tu pulak sebelah KPJ Kajang Specialist Hospital…Kedai bateri tu kecil saja. Signboard bateri kereta Century boleh nampak atas kedai. Tokey kedai (cina) ni memang pengedar bateri jenama Century.Tapi bateri kereta terpakai lain-lain pun banyak. Bersusun-susun dalam kedai.

Harga  bateri terpakai paling latest (disember 2012) yang aku tau di kedai ini ialah RM60-RM70 tak kira apa brand sekali pun.Yang RM70 tu untuk bateri saiz besar. Dulu-dulu murah sikit sekitar RM50-RM60. Tokey kedai ni servis pun bagus. Kalau bateri kereta terpakai yang kita beli tu ada problem, power tak berapa nak ada ke….boleh return semula dan tukar yang lain tanpa banyak soal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s