Tulis Tangan Kiri

Bila Air Soya Panas Sold Out

Leave a comment

Puasa tahun lepas, sebiji blender yang main task dia blend air soya sahaja, dah rosak. 3-4 tahun blender tersebut berkhidmat dengan cemerlang. Dah sampai umur pencen dia, kita kena redha.Biarkan la dia rest in peace.Kalau degil jugak nak pakai,silap-silap boleh kena shot karen…

Rosak satu, blender lain ada lagi.Dah standby untuk kes-kes kecemasan macam tu. Air soya tetap kena jual walau apa terjadi.Hujan ,ribut..banjir ke..kastemer tak pedulik. Air soya panas juga depa cari dulu. Ada satu hari tu, semua orang dah bosan dan penat nak blend dan perah soya. Dah habis tenaga, bukan boleh cas pakai charger handset cokia…so air soya tak jual.Direhatkan sementara untuk satu hari saja.Esok, lusa dan seterusnya belum tau lagi.

banner bab468x60

Tapi hari tu jugak la di tapak niaga makin ramai orang yang tanya pasal air soya panas…Benda bila dah tak ada, mesti ramai yang cari, kan? Siap suruh simpan untuk dia kalau esok ada jual.Jadi sejak itu, penat macam mana sekalipun air soya panas tetap kena buat.Tak nak hampakan pelanggan.

Yang bagusnya sejak itu jugak air soya panas akan sold out bila jam 6pm. Mana yang datang 630 pm ke atas memang tak merasa….Datang time azan maghrib, tok sah cerita la. Dah siap kemas-kemas meja.Bila air soya panas sold out cepat cenggini, yang paling hepi adalah tukang perah dan blend air soya…Siap mintak naik gaji lagi…Setiap hari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s