Tulis Tangan Kiri

Kerja Tuhan Siapa Tahu

Leave a comment

Sebelum masuk opis pagi tadi, aku singgah beli nasi lemak di satu gerai tepi jalan. Akak yang meniaga ni aku kenal, jiran-jiran area ni jugak. Baru sebulan tukar kereta MPV baru. Rezeki dia murah sebab rajin berniaga hari-hari.Rezeki bisnes tepi jalan.

Tak jauh dari situ, 2 buah gerai tepi jalan yang jual goreng pisang petang-petang dah tak rupa gerai.1 gerai tu boleh dikata total lost. Kain kanopi bukan setakat tercabut dan hilang dibawa angin,tapi dah carik-carik.Besi penyokong tiang kanopi pulak dah banyak yang patah.Memang konfem owner tu kena beli kanopi baru lepas ni.Dah cedera parah gerai dia.

Sebiji gerai lagi setakat cedera ringan. Atap zink  ada 2 keping hilang kena tiup angin.Tapi struktur gerai tak ada efek apa-apa.Tiang n body gerai dibuat daripada papan.Ditukang oleh owner gerai tu sendiri.Masih kuat macam dubuk liar.

Ribut atau angin kuat yang melanda gerai berkenaan entah bila berlaku.Senja semalam ok lagi. Setahu aku malam tadi bawak ke pagi, tak ada la pula hujan lebat, ribut atau kencang. Hujan rintik-rintik tumbuh daun lalang pun aku tak perasan. Atau aku tidur mati? Tak dengar apa-apa.

Tapi itulah dia…Kerja Tuhan siapa tahu, kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s