Tulis Tangan Kiri

Brader Katering Yang Gudjob

2 Comments

Hari Sabtu lepas aku ke majlis kenduri di Bandar Baru bangi. Event tu diadakan di dalam dewan dalam bangunan PKNS. Tingkat 3.Selama ni aku ingatkan dalam Bangunan PKNS tu cuma ada lot-lot kedai-kedai biasa semata-mata.Paling glamer pun dalam tu ada pasaraya Billion,KFC.Dewan pun ada rupanya maaa….boleh buat sewa untuk kenduri kawin 1, 2 atau 3.Tak kisah.Tak pedulik.

Katering memang gudjob!Sedap…Kenyang.

Menu lauk kenduri tu ialah ayam masak merah, daging masak hitam, dalca dan acar timun.Buah tembikai dan limau sunkist pun ada untuk pencuci mulut. Ayam masak merah yang dimasak oleh katering ni semua orang boleh makan termasuk la budak-budak.Tak pedas.Bapak-bapak dan mak-mak  budak lagi la sukahati kan?

Daging masak hitam pula lembut dikunyah dan tak liat.Pihak katering sediakan 2 jenis nasi iaitu nasi putih dengan nasi beriani.Dekat 30kg nasi brader tokey katering tu masak.Power betul.No doubt about it.

Dah makan sedap-sedap,minum jangan lupa.Nanti tercekik,susah.Air sirap je ke?Macam kenduri-kenduri lain tu?Salah..salah.Dah diupgrade dan spesel sikit dari tu. Air sirap sunkist.Jadi ada rasa masam sunkist dan manis sirap.Air yang power. Sedap!Mantap!

Air sirap sunkist ni macam boleh dijual time puasa nanti.Boleh dibawak ke tengah.Ada value.Tunggu aku test market,okeh.

Brader katering ni aku tak tau nama.Dapat borak pun sekejap je sebab dia banyak benda nak kena setel.Brader katering ni selalu pakai kopiah.Dia berniaga di masjid Bandar Baru Bangi.Hari jumaat saja.Kalau tak silap kat masjid hijau.Hari-hari lain dia tak berniaga kat situ.Cuma ambik tempahan katering kenduri bila-bila masa.

So sapa-sapa nak naik pelamin tapi belum ada katering yang handal lagi owsem,carilah brader ni kat masjid bandar baru bangi.Emel,bisnes kad atau nombor telefon aku tak ada. Aku tak tahu dan tak kenal pun brader ni.Berapa harga dia cas satu kepala lagi la aku tak tahu.Tak kanlah semua aku nak tanya. Cari sendirik ye my pren?

2 thoughts on “Brader Katering Yang Gudjob

  1. alamak, baru nk tnye katne, skali taktau plak katering ape ek. hmm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s