Tulis Tangan Kiri

Cara Buat Air Mata Kucing

Leave a comment

Jumaat ni ada satu majlis akad nikah akan berlangsung di Kajang. Mungkin lepas solat jumaat atau pun lepas asar. Awal-awal lagi keluarga sebelah pengantin perempuan minta saya buatkan air mata kucing untuk majlis tu. Asyik minum sirap dengan teh o kosong je time orang kahwin, boring jugak la kan?Jadi sekali sekala tukar selera minum air kucing pulak. Sesuai dengan cuaca yang panas. Kita ikut tema.Pekena air mata kucing,barulah owsem!Barulah mantap!

Kata ibu keluarga pengantin, air mata kucing tu special request dari jiran dia.Makcik-makcik area taman tu jugak la.Dulu masa majlis bertunang  tahun lepas, saya dah pernah buat air mata kucing ni.Bukan takat air mata kucing je, saya buat 2 balang air lain iaitu air jagung dan bandung cincau sebagai sidekick. Hasilnya -air mata kucing paling cepat licin!Ramai yang puji kata sedap n marbelous sungguh..

Nak buat air mata kucing sebenarnya senang sangat. Yang penting ramuan bahan-bahan dalam air tu sama seperti apa yang peniaga air mata kucing bangsa cina gunakan.Guna kordial tak aci yeaa..Rasanya tak kick.Ini konfem!

Air mata kucing yang tak sedap ialah bila minum rasa gula merah terlebih.Kadang-kadang  terminum yang tawar.Mana rasa buah mata kucing atau longan tu?Kena pandai bancuh semua bahan-bahan.Barulah menjadi perfek.

Mana cara-cara nak buat air mata kucing yang superb tu?

Mudah…. cari resipi di internet.Percuma.

Senang….klik sini http://www.jusbazaramadan.com/

Saya dah tulis cara-cara buat air mata kucing dalam modul 3:Resepi Jus Bazar Ramadhan dalam ebook Rahsia Jus Bazar Ramadhan.Beserta panduan dan langkah bergambar.Dijamin pandai buat selepas baca dan praktikkan.Bukan janji tapi pasti!Sesuai untuk bakal peniaga baru.Terutamanya peniaga pasar ramadan tak lama lagi.Pasar malam pun boleh…sebab tak ramai peniaga melayu jual air mata kucing di pasar malam.Power!

banner bab300x250

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s